Geschreven door : Johan Decloedt - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Zwendel - 2: De leerling-slechterik

Zwendel - 2: De leerling-slechterik

Love and hate

Enkele maanden geleden waren we eerder positief over het eerste deel van Jose Luis Munuera's Zwendel. Zwierige tekeningen, wel een beetje alledaags tienerverhaal, maar gelukkig opgeluisterd met de vele Zwendel-parafernalia.

En nu?... Wel, we starten het verhaal met Zwendel als verkoper van Zurprise-eieren in het Midden-Oosten waarbij de obligate figuurtjes of andere prullaria vervangen worden door Shermantanks, F-18's en ander moois.
En dan... enter Zedrik in de zakelijke wereld van Zwendel. Zedrik is een geniale snotaap van tien jaar die de grootse slechterik ter wereld wil worden. En bij wie kan hij beter in de leer gaan dan bij zijn grote idool Zwendel? Zwendel is niet enthousiast, maar een aantal utsieten met elektromagnetische pulsor overtuigen hem toch stagemeester te worden.
En dan... enter Zedrik in de huiselijke, nu ja, wereld van Zwendel. Zedrik ontmoet Zandra en komt alras volledig in haar ban.  Zozeer zelfs dat hij een toegewezen taak van zijn stagemeester overlaat aan de Z-bots om te gaan fuiven met Zandra. Bad idea.
En dan... krijgen we een liefdesverhaal met het kwartet Zedrik, Zandra, Shine en André. Uiteraard wordt Zedrik ontgoocheld en zoals bij alle afgewezen verliefden, it's a thin line between love and hate.
En dat... zullen Zandra en Zwendel geweten hebben. In een grandioze slapstickfinale wordt Zandra even een Terminator, maar een liefdeskus ontmijnt de situatie. 

En nu?... Blijven we eerder positief ? Mja. Er zit veel vaart in het verhaal. Hier en daar is er een leuk Despicable Me-momentje. De Rollercoaster en Zurprise-eieren zijn goed gevonden. We krijgen ook een aantal pittige dialogen. "Ook een doctoraat in getreiter ? Eh... nee, daarin ben ik autodidact" is hierbij onze favoriet.

De volgende keer meer originele Zwendel-vondsten en we zijn helemaal mee.