Geschreven door : Rik Rosseeuw - Categorieën : Gelimiteerde uitgaves

Thorgal-38 ook als Luxe beschikbaar

Thorgal-38 ook als Luxe beschikbaar

De cover hiernaast is de definitieve cover van de Franstalige versie van Thorgal-38. De softcover en de hardcover wordt verwacht in november, een maand later verschijnt er een luxe op groot formaat.  

Thorgal-38

"Voortaan produceren Fred Vignaux en Yann jaarlijks een album met een compleet verhaal per album en met de aanpak van de reeks waarmee Grzegorz Rosinski en Jean Van Hamme ooit begonnen. Beide heren zijn er inmiddels mee gestopt, maar Rosinski blijft nog wel de covers schilderen.

De Franse titel luidt La Selkie (De Selkie). Een selkie is een mythisch wezen uit Schotse, Ierse, Faeröer en IJslandse mythologie. De wezens zouden volgens de mythe zeehonden zijn die op het land hun huid afwerpen en een menselijke gedaante aannemen. Als hun zeehondenhuid wordt verstopt of gestolen, kunnen ze niet terug naar de zee. Die legende wordt in Thorgal verweven met een verhaal over Thorgals dochter Wolvin die verdwijnt. Thorgal en Jolan kiezen het ruime sop om het meisje terug te vinden. Ze werd ontvoerd en meegenomen naar het mysterieuze eiland Kalsoy waar selkie Kópakonan een vervloeking over het hele dorp op het eiland afriep. Thorgal en Jolan krijgen daarom ook nog eens te maken met wraakzuchtige dorpelingen.

Het eiland Kalsoy bestaat trouwens echt. Het is een van de Faeröer-eilanden waar verhalen over selkies, ook dat van Kópakonan, eveneens tot de volksvertellingen horen."

Bron: De Stripspeciaalzaak

Technische kenmerken

  • Oplage: 100 ex
  • Groot formaat: 290 x 360 mm
  • Aantal pagina's: 72 blz
  • Bevat schetsdossier
  • Bevat genummerde (niet gesigneerde) ex-libris
  • Aangekondigde verkoopprijs: 150 euro*


Hoe reserveren?

Reserveren doe je door je eerst aan te melden via het vak hieronder, je persoonlijk adres te selecteren in de dropdown (zo zijn we zeker dat we de juiste items opzijleggen voor de juiste persoon), een aantal in te vullen voor de gewenste items en door te sturen via de knop "Reserveren". Je ontvangt een automatische bestelbevestiging én later een tweede mail dat alles goed genoteerd is. 

Nog geen account?


Maak deze snel aan want een account heeft niets dan voordelen: je hebt deze immers nodig om later nog reservaties door te geven, om bestellingen te plaatsen (kunnen opgehaald worden in de winkel of opgestuurd worden) en je kan bovendien gratis je leeslijst beheren.

* Verkoopprijzen onder voorbehoud van wijziging door de uitgever