Geschreven door : Koen Driessens - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Succubus - 5: Nayeli

Succubus - 5: Nayeli

Sucken op sukkels

Niemand leest de Succubus-serie voor het verhaal, dus daar gaan we je niet mee vermoeien. Het is voldoende te weten dat de man sucking succubi zich ditmaal in het zestiende-eeuwse Midden-Amerika ophouden en zo'n beetje de val van het Azteekse Rijk in het bijzonder en onwillekeurig de genocide op de indianen in het algemeen veroorzaken. Oepsie! Qua verhaal is de strip verder ook tamelijk voorspelbaar: de dames zijn lean and mean met billen en borsten op de juiste plekken, de heren sufferds die zich laten manipuleren. Sukkels voor succubi dus.

Scenarist Thomas Mosdi waakt over de link tussen de afzonderlijk te lezen strips in de reeks, hier bijvoorbeeld door Succubus 1 Camilla (de femme fatale van Robespierre) bij de inleiding te betrekken. Hij neemt ons sinds 2009 op een soft-erotische mondiale trip door de eeuwen, langs al het lekkers dat het revolutionaire Frankrijk tot het Ottomaanse Rijk, Mesopotamië, Rome, Aztekenstreken en China (in deel 6) te bieden hebben.

Tekenaar van dienst voor dit album is de volgende in het rijtje (uitgezogen?) Italianen, Gianluca Pagliarini, die zich qua stijl keurig voegt in het rijtje voorgangers, al lijkt zijn werk iets ruwer en hoekiger, ook bij de vrouwelijke rondingen. Zijn visualisering van de kleurrijke (vooral bloedrode) Midden-Amerikaanse beschavingen is geloofwaardig en geslaagd.