Geschreven door : Kurt Vander Meeren - Categorieën : Signeersessie

Stedho stelt Heksenkind-1 voor in DE POORT

Stedho stelt Heksenkind-1 voor in DE POORT

Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat op zaterdag 21 januari van 13u tot 15u Stedho langskomt om zijn nieuwste album Heksenkind-1 voor te stellen en te signeren in DE POORT.

Stedho

Stedho, pseudoniem van Steven Dhondt (Huise, 5 maart 1974) is een Belgische stripauteur en illustrator.

In de lagere school kreeg Stedho onder andere les van Marc de Bel, waarmee hij twee stripalbums maakte, die ze in eigen beheer uitgaven. De Bel werd later een beroepsschrijver. Stedho studeerde daarna architectuur aan de Rijksuniversiteit Gent.

Standaard Uitgeverij ging de Boeboeks-verhalen van De Bel tot stripalbums verwerken en Stedho werd in 2002 gevraagd om andere boeken van De Bel te verstrippen. Hij maakte met Ivan Adriaenssens vervolgens de reeksen Pit en Puf, Getekend, Marc de Bel en De Kriegels.

Na voorpublicatie in het tijdschrift INK en op de Pulp de Luxe-site verscheen in 2005 Ooievarken, wat zijn eerste album onder zijn eigen naam is. Stedho tekende ook voor het tijdschrift P@per, Oost-West - Deel 1 en Bruss. - Brussels in shorts-1+2. Met de Franse scenarist David Boriau maakte hij het kortverhaal Au nom d'Azane voor het Franse tijdschrift Lanfeust Mag. Rond 2013 wilde Boriau opnieuw met Stedho samenwerken aan de driedelige strip Obscuria. Die strip verscheen uiteindelijk in 2018 en 2019.

Intussen verscheen van 2016 tot 2017 Red Rider, een andere trilogie, op scenario van Lectrr. Het betrof een spin-off van de strip De Rode Ridder. Nadien verschenen van zijn hand nog enkele one-shots bij de Franse uitgeverij Jungle, welke meestal vertaald worden door Daedalus in de collectie Diedeldus.

Stedho illustreerde ook heel wat kinderboeken zoals Een broer?, Boy, Babyboem, Nummer 2 en Marta.


Heksenkind

Een nieuwe, sprookjesachtige reeks van Maxe L’Hermenier en  Stedho (Oceaankind)

Jan is de enige van zijn familie die niet kan toveren, want magie gaat over van moeder op dochter! Zijn moeder, zijn zes tantes, zijn grootmoeder en zelfs zijn zusje, Lisa, hebben uitzonderlijke krachten. Maar wanneer een magiedrinker hen een voor een uitschakelt, vraagt Jan zijn vader – die hij niet kent – om hulp. Gaan zij, een stel magieloze mensen, de gevaarlijke magiedrinker kleinkrijgen... en zorgen voor een gelukkig einde voor de hele familie?

- Eerste deel gebaseerd op de roman van Pierre Bottero
- Stedho onderscheidt zich weer door zijn schitterende tekeningen. Na het bejubelde Oceaankind zijn we geweldig blij dat we nu een heuse reeks met hem als tekenaar kunnen uitgeven!
- Alweer een parel in onze Diedeldus - collectie


Beknopte bibliografie

- Pit en Puf (2002-2003)
- Getekend, Marc de Bel (2004-2006)
- Ooievarken (2005)
- De Kriegels (2006-2008)
- Red Rider (2017)
- Daan Quichot: de spaghetti van Opa Pier (2019)


Signeersessie op zaterdag 21 januari van 13u tot 15u

Kom langs op zaterdag 21 januari, koop een exemplaar van Heksenkind-1 en laat het signeren door Steven. Ondertussen geniet je nog van een fijne babbel. Iedereen welkom!