Geschreven door : David Steenhuyse - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Star Wars - Obi-Wan & Anakin - 1: Open of gesloten? - 1

Star Wars - Obi-Wan & Anakin - 1: Open of gesloten? - 1

Kicken

Dit is de nieuwste Star Wars-spin-off, nu over Obi-Wan en Anakin Skywalker. Obi-Wan & Anakin speelt zich drie jaar na de film The Phantom Menace af. Anakin kaapt duidelijk de hoofdrol weg. In het eerste gedeelte zien we hem samen met zijn leermeester Obi-Wan naar de verste uithoek van het universum gaan om er op een noodoproep te reageren. In een zelden bezochte wereld, die niet tot de republiek behoorde en ondertussen verwoest is door oorlogen, krijgen ze te maken met overlevenden die eerst en vooral willen weten aan wiens kant de twee staan. Er sluimeren ook nog andere situaties. Anakin twijfelt eraan om de Jedi-orde te verlaten. In het laatste gedeelte van dit eerste deel van een tweeluik neemt kanselier Palpatine de jongen onder zijn hoede. 2685 verdiepingen onder de oppervlakte van Coruscant maakt hij incognito een ommetje met de knaap in de laagste niveaus van hun wereld, daar waar het zonlicht niet schijnt en de zon een mythe is. Je merkt aan alles dat er een band wordt gesmeed.

De tekenaar is Marco Checchetto van wie we enorm onder de indruk waren door zijn werk aan het inmiddels afgeronde Shattered Empire. Obi-Wan & Anakin startte in de Verenigde Staten als vijfdelige miniserie in januari 2016 en zal ten einde lopen in mei. In vertaling wordt dit een tweeluik. Scenarist Charles Soule heeft ook de miniserie Lando geschreven die later dit jaar in vertaling bij Dark Dragon Books verschijnt.

Als vanouds is dit een aanvulling op de epische SF-filmreeks. Het greintje diepgang gaat hand in hand met grote dosissen actie, gevechten en sensatie. De talloze Star Wars-fans zullen vooral kicken op de bijfiguren in de onderste verdieping. Je herkent er heel wat rassen uit de films, inclusief de soorten waartoe Jabba The Hutt en Jar-Jar Binks horen.