Geschreven door : David Steenhuyse - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Schorpioen -2 - Het geheim van de paus

Schorpioen -2 - Het geheim van de paus

Goed 2 delen jong deze schitterende reeks en hij brengt de kosten gemaakt voor de promotie-mallemolen (het foldertje in de nieuwe Blake en Mortimer gezien?) alweer op een positief saldo, durven wij hier te vermoeden. Het vorig jaar verschenen deel 1 was meteen een onverwachte topper. Alhoewel, ‘onverwacht’... Marini had al langer zijn kunsten bewezen in Gipsy en Ster van de Woestijn en ook Desberg is geen debuterend amateurscenaristje.

Na de ongemeen spannend bedoelde cliffhanger kon je er natuurlijk gif op innemen dat De Schorpioen de aanslag van zigeunerinnetje Mejaï zou overleven. De sfeervolle inleiding, al even sfeervol in beeld gebracht, geeft meer achtergrondinfo over De Schorpioen. En het complot van de verenigde families tegen de huidige paus neemt concrete vormen aan want de paus is ernstig ziek. Kardinaal Trebaldi ziet zijn kans schoon om de macht te grijpen. Te meer omdat hij een document in zijn bezit heeft dat de paus in een lastig parket kan brengen. Maar wat heeft De Schorpioen daar mee te maken?...

Nog dit: de haat/liefde verhouding (tuurlijk wel!) tussen meneer Schorpioen en jonkvrouwe Mejaï lijkt meer en meer op die tussen Johan en Demoniah uit De Rode Ridder.