Geschreven door : Peter Rotthier - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Roodbaard - Integraal - 15: De jonge jaren van een piraat - 2

Roodbaard - Integraal - 15: De jonge jaren van een piraat - 2

Spannend verhaal

Met deze vijftiende integrale komt er, althans van de klassieke avonturen, een einde aan de verzamelde uitgaven van Roodbaard. Nadat in de eerste dertien delen de reguliere reeks opnieuw werd uitgebracht, bundelen de delen 14 en 15 de vijf verhalen van de jonge Roodbaard. In deze spin-off  doen de Franse scenarist Christian Perrissin en de Spaanse tekenaar Daniel Redondo uit de doeken hoe Jean-Baptise Cornic, kapitein bij de Franse marine, langzaam maar zeker gedreven wordt tot het illegale bestaan van een piraat die als Roodbaard de geschiedenis zou ingaan.

Als lezer zal je doorheen het verhaal heel wat te weten komen over wie Roodbaard was alvorens hij besloot om de meedogenloze piraat te worden die we kennen uit de reguliere serie. Hoe heeft Roodbaard zijn oog verloren? Waar heeft hij Baba ontmoet en hoe heeft hij de Zwarte Valk tot zijn schip gemaakt? Je leest het allemaal in het spannende verhaal dat Perrissin voor deze reeks wist neer te pennen.

In de bijgevoegde dossiers worden zowel de scenarist als de tekenaar van deze complete cyclus in de kijker gezet. Dat de uitgevers tevreden waren over het werk van Perrissin moge duidelijk zijn toen hij ook gevraagd werd om scenario's te schrijven voor de hoofdreeks. Hij schreef vervolgens de laatste vier albums van Roodbaard

Ondertussen is Roodbaard aan een nieuw stripleven begonnen en wie weet worden die verhalen in een verre toekomst gebruikt om een zestiende integrale rond deze populaire zeerover samen te stellen.