Geschreven door : Kurt Vander Meeren - Categorieën : Folders - NL

PDF Stripmunk Magazine - 7 - November/december 2022

PDF Stripmunk Magazine - 7 - November/december 2022

België wereldkampioen!

Vanaf 20 november is ons landje weer helemaal in de ban van Koning Voetbal. Of de Rode Duivels in Qatar wereldkampioen voetbal zullen worden, blijft een vraag. Wat we wel zeker weten is dat er van drie topstripreeksen dit najaar een fantastisch album rond voetbal op de markt komt: Voetbalgek, F.C. De Kampioenen met Alles aan scherpe prijzen en Jommeke met Zonnedorp Kampioen.

Scenarist Kristof Berte gelooft trouwens volop in de kansen van de Belgen: “Als de coach het aandurft de juiste spelers te selecteren”, lacht hij. “In de finale verslaan we overigens Nederland met 0-3, doelpunten van Lukaku, Debruyne en Romeo Lavia. Het is maar dat je het weet.”

“Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.” Het is slechts een van de legendarische uitspraken van Johan Cruijff. En geldt hetzelfde niet voor verhalen vertellen? Wij zijn alvast helemaal weg van De boekenezel van Córdoba, een prachtige én grappige graphic novel over een bibliothecaris die kostbare boeken van de brandstapel moet redden.

Bovendien is het basisthema van deze strip, “het conflict tussen de zucht naar macht en de vrijheid die je krijgt door kennis”, nog altijd brandend actueel. Of zoals de Duitse dichter Heinrich Heine ooit schreef: “Daar waar men boeken verbrandt, verbrandt men uiteindelijk ook mensen.”

Ben je nog op zoek naar ideetjes voor onder de kerstboom? Je vindt dit najaar genoeg inspiratie in de (strip)boekenwinkel. Of ontdek alvast onze tips in deze Stripmunk

>> Klik hier om deze folder als pdf te raadplegen/downloaden