Geschreven door : Kurt Vander Meeren - Categorieën : Signeersessie

Nanuq lanceert met K1ND een veelbelovende graphic novel

Nanuq lanceert met K1ND een veelbelovende graphic novel

Op 2 maart verschijnt bij Nanuq, de uitgeefpoot van De Hofleveranciers, de Nederlandstalige versie van de Chinese graphic novel K1ND. Dit album wordt exclusief voorgesteld in het LUCA op donderdag 2 maart. Op zaterdag 4 maart volgt in De Poort in De Poort een exclusieve signeersessie met enkele auteurs. We sommen hieronder het volledige programma op.


K1ND

4 verhalen over verlies, liefde en overlevingsstrijd in één prachtige graphic novel. ‘K1ND’ is een ontroerende bundeling van verhalen over ouders die het onverwachte verlies van hun enige kind moeten verwerken in een samenleving die een éénkind-politiek hanteert.

De vier verhalen van Ning WANG maken dit op een ontroerende manier zichtbaar.
De illustraties (door Ni Shaoru / Wu Yao / Xu Ziran / Qin Chang ) zijn adembenemend en geven het verhaal extra diepgang. Vier getalenteerde illustratoren hebben samengewerkt om de emoties en het verdriet van de ouders tot leven te brengen.

Deze onvergetelijke graphic novel is een onmisbare bijdrage aan de discussie over de menselijke gevolgen van politieke beslissingen. Een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in maatschappelijk relevante verhalen.


Expo "Chinese Comics & Graphic Novels"

Een unieke historische, retrospectieve tentoonstelling met een selectie van Chinese stripkunst van de jaren 1930 tot 2022. Sommige originele tekeningen hebben China nooit verlaten en zijn voor het eerst in Europa te zien.

Deze expositie is voor het eerst in Europa te zien!

In samenwerking met Total Vision, LUCA School of Arts, De Hofleveranciers & Made in China Festival

Locatie: Zaal Carré, Alexianenplein 2, 9000 Gent

Openingsuren: 14u - 20u
dinsdag 07/03 - vrijdag 10/03
dinsdag 14/03 - vrijdag 17/03
dinsdag 21/03 - vrijdag 23/03

OPM op vrijdag 3 maart is een bezoek aan de tentoonstelling mogelijk met een combiticket waarbij je eveneens kan genieten van de openingsfilm "Manchurian Tiger" in SPHINX. Vanaf 3 maart kan je er een maand lang terecht voor het Made in China Festival. Ontdek er zeven verschillende Chinese films, twee documentaires én een kortfilmprogramma. Lees meer.

Ontdek het volledige programma @SPHINX, Viernulvier, Minard, KANTL, AulaUGent, LUCA School of Arts, GO8 Atheneum Voskenslaan via de website van Made in China Festival: https://www.made-in-chinafestival.com/


Openingsavond met voorstelling K1nd

Deze expo wordt plechtig geopend op donderdag 2 maart. Op deze avond wordt ook de K1ND voorgesteld, een Chinese graphic novel die bij Nanuq in een Nederlandstalige versie verscheen. 

LET WEL: de openingsavond is enkel op uitnodiging, maar jij kan er wel bij zijn. 
Onder alle albums die wij in presale verkopen, verloten we 10 duotickets waarmee je er GRATIS bij kan zijn.

OPM bevestig na je aankoop dat je wil deelnemen aan de loterij voor een duoticket. We willen namelijk graag dat deze duotickets terecht komen bij mensen die vrij zijn die avond en effectief aanwezig zullen zijn. 

Bovendien zullen twee auteurs ALLE albums die in presale verkocht zijn voorzien van een illustratie. Een extra tekening dus in jouw boek. Een mooie meerwaarde!
> Koop nu jouw album


Signeersessie op zaterdag 4 maart 2023 van 10u tot 12u in DE POORT

Op zaterdag verwachten we drie van de vier auteurs. Zowel Wang Ning en Ni Shuaru zullen aanwezig zijn tijdens deze heel exclusieve signeersessie. Qin Chang was eerder aangekondigd, maar zal er spijtig genoeg niet bij zijn omwille van visumproblemen.
Daarentegen zal Chongrui Nie wel aanwezig zijn. Dit is de auteur van Au loin, une montagne. Van dit album zijn twee versies beschikbaar die tijdens de signeersessie exclusief beschikbaar zullen zijn. Bestellen kan via de link hieronder.