Geschreven door : Kurt Vander Meeren - Categorieën : Signeersessie

Michae͏̈l Olbrechts signeert Galapagos in DE POORT

Michae͏̈l Olbrechts signeert Galapagos in DE POORT

Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat op zaterdag 4 maart van 14u tot 16u Michaël Olbrechts langskomt om zijn nieuwe album Galapagos te signeren in DE POORT.

Michaël Olbrechts

Michaël Olbrechts (Genk, 1987) studeerde Geschiedenis aan de KU Leuven en volgde daarna de opleiding Beeldverhaal aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel. Zijn afstudeerproject De allerlaatste tijger, dat zich afspeelt in Nederlands-Indië en werd gebaseerd op zijn eigen familiegeschiedenis, verscheen in 2014 bij stripuitgeverij Oogachtend en won de Silvester Strips Debuutprijs voor het beste Nederlandstalige album van 2013-2014.

Twee jaar later verscheen Vierenveertig na Ronny, even later ook in het Frans bij Glénat (44 après Ronny). In maart 2019 verscheen zijn derde strip Het Reigersnest.

Michaël woont in Leuven en is ook actief als freelance illustrator voor bedrijven, tijdschriften, musea... en kinderboeken. Bij Clavis verscheen Wat als? (2018) op scenario van Ine De Volder, waarvan in 2020 een tweede gepubliceerd werd. Later volgden bij diezelfde uitgeverij nog De vikingen (2019) en De eerste mens (2020), beide op scenario van Erwin Claes. Dit voorjaar verschijnt ook nog Van vroeger tot nu in dezelfde collectie, met dezelfde scenarist. 

Extra

- Link naar recensie van De allerlaatste tijger door David Steenhuyse (De Stripspeciaalzaak)
- Link naar interview met Gert Meesters (Focus Knack) van n.a.v. de release van Het Reigersnest
- Link naar recensie van Het Reigersnest door Gert Meesters (Focus Knack)
- Link naar recensie van Het Reigersnest door Mario Stabel (De Stripspeciaalzaak)
- Link naar recensie van Vierenveertig na Ronny door Gert Meesters (Focus Knack)
- Link naar recensie van Vierenveertig na Ronny door David Steenhuyse (De Stripspeciaalzaak)

Galapagos

De Berlijnse arts Friedrich Ritter beslist in 1929 de drukke, kapitalistische maatschappij de rug toe te keren en zich met zijn maîtresse Dore Strauch te vestigen op het onbewoonde Galápagos-eiland Floreana. Hij is geobsedeerd door Friedrich Nietzsche en vastbesloten om als eerste diens übermensch-concept tot in het extreme te benaderen. Dore, een van zijn patiënten, wordt door de charismatische dokter overtuigd met de belofte dat hij haar op het eiland definitief zal kunnen genezen van haar multiple sclerose. 

Door omstandigheden haalt hun verhaal de wereldpers, en niet snel daarna komen de eerste ongewenste bezoekers op het eiland en hun bewoners af. Zo beslist het Duitse koppel Heinz en Margret Wittmer in 1931 om ook op Floreana te gaan wonen. Heinz wilt de economische crisis en de opkomende NSDAP van Adolf Hitler ontvluchten en is gefascineerd door het verhaal van 'De Adam en Eva van de Galápagos'. Margret is op dat moment hoogzwanger. Dokter Ritter gruwt echter van het idee ‘zijn’ eiland te moeten delen, en weigert hen alle hulp. De gemoederen raken al gauw verhit. Tot een echt kookpunt komt het wanneer er ook nog een excentrieke barones met haar twee minnaars op het eiland neerstrijkt. Zij heeft megalomane plannen met het eiland en is ook nog eens extreem agressief.

De situatie escaleert compleet en tijdens een langdurige periode van hitte, hongersnood en droogte lopen de spanningen op het eiland gruwelijk uit de hand. Wanneer er in 1934 plotseling enkele bewoners mysterieus verdwijnen is iedereen op het eiland verdacht...

Beknopte bibliografie

- De allerlaatste tijger (2014)
- Bruss. - Brussels in shorts - Deel 2 (2014)
- Vierenveertig na Ronny (2016)
- Wat als? (2018)
- De vikingen (2019)
- Het Reigersnest (2019)
- De eerste mens (2020)
- Team Leonardo - Deel 1 (2020)
- Galapagos (2023)

Signeersessie op zaterdag 4 maart van 14u tot 16u

Kom langs op zaterdag 4 maart, koop een exemplaar van Galapagos en laat het signeren door Michaël. Ondertussen geniet je nog van een fijne babbel. Iedereen welkom!