Geschreven door : Erik Verschaffel - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Major arcanum - 5: Lady Luck

Major arcanum - 5: Lady Luck

Wat als een onsterfelijke Pandora's Doos opent?

Het vijfde deel van deze nevenreeks van De verborgen geschiedenis is werkelijk het pareltje van deze zesdelige reeks. Het gaat namelijk over de essentie van deze reeks, wat gebeurt er als de zogenaamde spelers gebruik maken van hun gave om gebeurtenissen te beïnvloeden?

Hoofdrolspeler Pandora is deze keer in de omgeving van een alleenstaand hotel/casino, niet ver van het legendarische Las Vegas, Lady Luck genaamd. Het hotel werd ongeveer tegelijkertijd met het eveneens legendarische Flamingo gebouwd en werd door de maffiaeigenaars geruild met de eigenaar-stichter van zowel de Flamingo als van het idee achter het concept Las Vegas. Je begrijpt beter waarom iemand zo een klasse hotel zou ruilen voor een tweederangshotel in the middle of nowhere als je ook weet dat de eigenaar van dat tweederangshotel eveneens de gave van de onsterfelijkheid bezit. Een klein nadeeltje dat daarbij hoort, is dat de eigenaar het hotel nooit kan verlaten zonder die onsterfelijkheid te verliezen. Wat er precies gebeurt wanneer een klassespeelster als Pandora in dat hotel haar eigen geluk komt beproeven, kunnen we zonder spoilers niet vertellen. We laten het dan ook aan hou over om deze prachtstrip te lezen en jou, zoals altijd in deze reeks, te laten verrassen door de onverwachte plotwendingen.

Graag ook bij deze een oproep aan de uitgever om ook werk te maken van de vertaling van de laatste delen van de nevenreeks Arcana. Zodat we uiteindelijk ten volle kunnen genieten van het volledige concept van De verborgen geschiedenis dat ook al op zijn einde loopt. Die vertalingen zijn namelijk onontbeerlijk.