Geschreven door : Kurt Vander Meeren - Categorieën : Signeersessie

Kim signeert Esther Verkest-17 op zaterdag 3 juni in DE POORT

Kim signeert Esther Verkest-17 op zaterdag 3 juni in DE POORT

Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat op zaterdag 3 juni van 13u tot 15u Kim Duchateau bij ons langskomt om Esther Verkest-17 te signeren. 


Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant én schrijver. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Cartoons tekende hij o.a. voor de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine. In het buitenland verschijnt zijn werk o.a. in L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig vind je zijn werk in VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. De strip Esther wordt gepubliceerd in EPPO, Playboy en Woef, Aldegonne kan je lezen in Stripgids.

In 2007 won Kim de Bronzen Adhemar. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van zijn heldin Esther Verkest kreeg hij in mei 2011 een grote expo in het Brusselse Stripmuseum. In 2016 maakte hij met Hanco Kolk de graphic novel "De man van nu". Een jaar later volgde het album "De zeven vloeken", een hommage ter ere van Nero en Marc Sleen

Kim Duchateau is momenteel ook aan de slag met de reeks Suske en Wiske - Junior, die hij nieuw leven inblaast met tekenaar Charel Cambré

Eind vorig jaar verscheen het fel bejubelde Nero - Hommage-album "De Hemeltergers" met het schitterende tekenwerk van Dirk Stallaert.

En nu is er dus een gloednieuw album van Esther Verkest. Deze stripheldin kroop uit Kims tekenpen op 27 september 2000 en beleeft sindsdien wekelijks waanzinnige avonturen, eerst in P-magazine en later in EPPO, Playboy en Woef. Haar naam klinkt verduiveld alledaags maar haar leven is een aaneenrijging van seks, geweld en absurditeiten zonder weerga. Naar verluidt creëerde Kim dit personage als zijn eigen bloedmooie alter ego, maar misschien vraag je hem dit beter persoonlijk voor alle zekerheid.

>> Check hier de bibliografie van Kim Duchateau


Signeersessie op zaterdag 3 juni van 13u tot 15u

Kom langs op zaterdag 3 juni, koop een exemplaar van Esther Verkest-17 en laat het signeren door Kim. Ondertussen geniet je nog van een fijne babbel. Iedereen welkom!