Geschreven door : Rik Rosseeuw - Categorieën : Gelimiteerde uitgaves

INdruk start nieuwe collectie rond wijn

INdruk start nieuwe collectie rond wijn

Op 19 juni verschijnt bij INdruk "De amforen van Pompeï", het eerste deel van een nieuwe collectie rond wijn. Dirigent van Vinifera is Eric Corbeyran.


VINIFERA?

Een nieuwe themacollectie met ongeveer dertig gepland albums die snel na elkaar zullen verschijnen. De reeks Vinifera zal het verhaal van wijn en de wijnstok in al hun aspecten te vertellen. Geschiedenis, technieken en anekdotes komen eveneens aan bod. De eerste twee delen - De amforen van Pompeii en De monniken van Bourgondië - zetten de toon: een mix van fictie en documentaire, met als extra een minidossier.

Als specialist in het genre met zijn succesvolle serie Châteaux Bordeaux en zijn afgeleiden (Café Noir, In vino veritas, Cognac, enz.) is Éric Corbeyran de aangewezen scenarist voor dergelijke reeksen. 


DEEL 1: DE AMFOREN VAN POMPEÏ

Het jaar 79, Pompeï. Onder de dreigende schaduw van de Vesuvius gaat het leven in de Romeinse stad zorgeloos verder. Ursina, een jonge en rijke Pompeï-weduwe, organiseert regelmatig feesten in haar villa waar de wijn rijkelijk vloeit. Onder haar gasten weigert Valerius, zoon van Lucius en waarschijnlijk een van de beste wijnbouwers in de regio, het geheim van zijn amforen prijs te geven. Door zijn schoonheid en zijn kennis voedt hij de jaloezie van Caietanus. Wie weet wat deze laatste zal kunnen doen in de gunst te komen van de prachtige Ursina? Is het nu de tijd voor rivaliteit wanneer de vulkaan al de eerste signalen geeft van een toekomstige uitbarsting?

Door een intrige die vakkundig geschiedenis, fictie en populaire kennis over wijn combineert, dompel je jezelf onder in het tragische verhaal van de vernietiging van Pompeï en ontdek je het geheim van de wijnen uit de oudheid.


Naast de reguliere softcover (8,95 euro*) verschijnt er ook gelijktijdig een gelimiteerde hardcover (17,95 euro*).
Het eerste deel ligt op 19 juni 2020 in de winkel. 


Hoe reserveren?

Reserveren doe je door je eerst aan te melden via het vak hieronder, je persoonlijk adres te selecteren in de dropdown (zo zijn we zeker dat we de juiste items opzijleggen voor de juiste persoon), een aantal in te vullen voor de gewenste items en door te sturen via de knop "Reserveren". Je ontvangt een automatische bestelbevestiging én later een tweede mail dat alles goed genoteerd is. 

Nog geen account?


Maak deze snel aan want een account heeft niets dan voordelen: je hebt deze immers nodig om later nog reservaties door te geven, om bestellingen te plaatsen (kunnen opgehaald worden in de winkel of opgestuurd worden) en je kan bovendien gratis je leeslijst beheren.

* Verkoopprijzen onder voorbehoud van wijziging door de uitgever