Geschreven door : Mario Stabel - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Hoe noemen we de band - Hoe noemen we de band

Hoe noemen we de band - Hoe noemen we de band

Band of brothers (and sisters)

Hoe noemen we de band? Dat was de vraag die wij ons een kwarteeuw geleden ook stelden toen we ons bandje met veel bravoure in het cafécircuit probeerden te lanceren. Ooit hadden we gelezen dat je best voor een korte naam gaat en inderdaad, U2 springt nu eenmaal beter in het oog op een doorsnee festivalaffiche dan pakweg Paracoccidioidomicosisproctitissarcomucosis of Vaginal Penetration of an Amelus with a Musty Carrot. Ego werd het dus, maar de carrière bleef toch hoofdzakelijk beperkt tot ons repetitiekot van 9m2. Van tinnitus had toen nog niemand gehoord.

Auteur Roel Venderbosch zat ooit met hetzelfde probleem. Samen met wat leeftijdsgenoten richtte hij een bandje op dat na wat over-en-weer-gezeur de naam Leckage zal dragen (let op het hippe streepje door de c) en waarmee hij furore wil maken in de lokale clubscene. Hoewel het in eerste instantie over de muziekgroep gaat, geeft de auteur je en passant je ook nog heel wat inkijk in de twijfels en verlokkingen waarmee een tiener in een klein dorpje in de Achterhoek geconfronteerd wordt. Met veel gevoel voor humor en zelfrelativering neemt hij je mee in dit fijne coming-of-ageverhaal.

Als tekenaar kun je Venderbosch nogal moeilijk plaatsen. Een blik op 's mans website doet vermoeden dat hij zich doorheen de jaren een wirwar aan stijlen heeft eigen weten maken. Dit album deed ons bijvoorbeeld nogal Frans aan, ook al konden we er niet direct een auteursnaam bij plaatsen.

We hadden eerlijk gezegd nog nooit van de auteur gehoord, maar we hebben na het lezen van dit album direct ook zijn vorige graphic novel KSX besteld. Of gewoon een andere manier om te zeggen dat we dit album echt wel héél sterk vonden...