Geschreven door : Jacky Cornelis - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Ghost Kid

Ghost Kid

No-brainer

Een strenge winter in North Dakota, 1896. Het cowboytijdperk zit er eigenlijk zo'n beetje op. Voor veteraan Ambrosius Morgan is het drijven van vee veranderd in het bewaken van de omheiningen die het vee beletten om op de vlucht te slaan. Wanneer hij na enkele maanden werken afgelost wordt, ontvangt hij een brief van een ex-lief die hij in zijn jonge jaren in de steek liet. Hij blijkt een dochter te hebben bij deze vrouw. Nauwelijks van de verrassing bekomen, kondigt zich meteen slecht nieuws aan. Zijn dochter en haar echtgenoot zijn aan de Mexicaanse grens verdwenen. Dit kan Morgan niet zomaar aan zich laten voorbijgaan. De hulpkreet in de brief is duidelijk. De oude cowboy wil maar wat graag zijn verantwoordelijkheid nemen en besluit zijn dochter te gaan zoeken. Wanneer hij het in het naburige stadje opneemt tegen de plaatselijke machtswellusteling en zijn handlangers, vloeit er bloed. Een extra reden om zich snel uit de voeten te maken. De tocht naar het zuiden is geen sinecure. Wanneer Morgan op een dag in de woestijn drinkt van vervuild water wordt hij erg ziek. Half hallucinerend merkt hij een indiaans jongen op. Is de jongen echt of niet? Voorlopig noemt hij hem Ghost Kid...

Tiburce Oger is wat westerns betreft niet aan zijn proefstuk toe.Het Pad van de SchimmenBuffalo Runner en als scenarist Canoë Bay. Zijn voorliefde voor het genre spat van elke bladzijde af. Heerlijk gedetailleerde tekeningen met een impressionistisch tintje, gecombineerd met een sfeervolle schilderachtige inkleuring. En dit 72 pagina’s lang... We love it!

Qua scenario is dit een absolute klassieker met met alle cliché-ingrediënten. Revolvers, bandidos, indianen, damsels in distress... alles aan een meer dan vlot tempo! We durven het een no-brainer te noemen voor wie van het genre houdt.