Geschreven door : Kurt Vander Meeren - Categorieën : Signeersessie

Frodo De Decker signeert Het verhaal van Vlaanderen in De Poort

Frodo De Decker signeert Het verhaal van Vlaanderen in De Poort

Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat op zaterdag 7 januari Frodo De Decker langskomt om zijn nieuwste album Het verhaal van Vlaanderen - Boek 1 te signeren in DE POORT.


Frodo De Decker

Frodo De Decker (°1981 Antwerpen) is een autodidactische striptekenaar en illustrator uit Heist op den Berg. Zijn eerste stapjes in het striptekenvak zet hij op 19-jarige leeftijd door mee te doen aan striptekenwedstrijden. Vervolgens blijft de tekenpen een kleine tien jaar opgeborgen, want hij stort zich op zijn andere passie, Jazzgitaar.

In 2012 verschijnt dan eindelijk zijn debuut “Otto-1: Blijven roeien”, een tekstloze humorstrip die goed erg wordt ontvangen. Nog twee delen volgen. Sinds 2015 is Frodo De Decker fulltime tekenaar. Naast strips maakt hij ook illustraties voor leesboeken, prentenboeken, bedrijven, educatief materiaal en voor Het Nieuwsblad.

Frodo's ambitie om een wekelijkse gagstrip te maken wordt in 2016 werkelijkheid met “De Ridder”, dat eerst wordt opgepikt door P-magazine, en later ook door Eppo Stripblad en Veronica Magazine. In 2017 verschijnt het eerste verzamalalbum “De Ridder-1: Kruistocht in Lederhose” en in 2019 het langverwachte 2e deel “De Ridder-2: Willen ze bijten?”, gevolgd in 2021 door “De Ridder-3: Relax T-Rex”.


Het verhaal van Vlaanderen

Ontdek de geschiedenis van Vlaanderen: een graphic novel in twee delen

Deze prachtige graphic novel neemt je mee op sleeptouw doorheen de geschiedenis van Vlaanderen. Aan de hand van grootse gebeurtenissen en (ogenschijnlijk) kleine anekdotes loodsen Harry De Paepe en Frodo De Decker je doorheen de geschiedenis van het grondgebied dat we vandaag Vlaanderen noemen. Dit eerste boek behandelt de periode van de prehistorie tot de Bourgondiërs en komt overeen met de eerste vijf afleveringen van de gelijknamige tv-reeks. Later volgt het tweede deel rond de andere vijf afleveringen.

Het verhaal van Vlaanderen is één van de strafste projecten uit de tv-geschiedenis met indrukwekkende re-enactments van historische scènes en de vertelling van toppresentator Tom Waes.


Beknopte bibliografie

- Otto (3 albums - 2012/2014)
- De ridder (3 albums - 2017/2021)
- Werkt mee aan de Kiekeboes - Hommage: Hoor je het ook eens van een ander
- Het verhaal van Vlaanderen - Boek 1 (verschijnt op 7 dec. 2022 - Boek 2 verschijnt op 1 feb. 2023)


SIGNEERSESSIE OP ZATERDAG 7 januari van 14u tot 16u

Kom langs op zaterdag 7 januari, koop een exemplaar van Het verhaal van Vlaanderen - Boek 1 en laat het signeren door Frodo. Ondertussen geniet je nog van een fijne babbel. Iedereen welkom!