Geschreven door : David Steenhuyse - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Ethan Ringler -1 - Tecumska

Ethan Ringler -1 - Tecumska

Geen western zonder indiaan

In deze nieuwe western- en Spotlight-reeks steekt Gilles Mezzomo (Luka) zijn bewondering voor Giraud en Blueberry niet onder stoelen of banken. We beseffen nochtans best dat de tekenstijl van Luka geen spek is voor ieders bek. De tegenstanders hebben ongelijk, de lezers die zich met een rotvaart en op het puntje van hun stoel laten leiden doorheen elk album weten waar ze voor kiezen. Nochtans overtuigt Mezzomo ons in deze nieuwe reeks nog meer van zijn tekenkwaliteiten. Met name in de decors laat hij zich niet onbetuigd.

Ethan Ringler is een jonge Engelsman, ietwat een stijve hark, die in 1879 zijn rijke familie verlaat om zijn indiaanse roots langs moederszijde uit te pluizen. Daarvoor moet hij de plas over. In New York blijft hij al steken. Het geld is op. Met slechts twee zeldzame revolvers onder de arm (zijn vader en grootvader zijn bekende Engelse wapenfabrikanten) vindt hij een job in een dancing. Daar leert hij de mooie danseres Cynthia kennen en Rhinelander, een bedenkelijke zakenman. Deze stelt Ethan voor zijn lijfwacht te worden. Maar is Rhinelander enkel uit op Ethans waardevolle revolvers?

De info die we kregen van de uitgeverij beloofde ons dat Ethan Ringler onherroepelijk een plaats zal verwerven in de geschiedenis van de Verenigde Staten, op dat moment nog in volle ontwikkeling. Meer opheldering zullen we allicht krijgen in de volgende delen. Maar eerst verschijnt er een nieuwe Luka. Mezzomo nam zich namelijk voor om telkens een album van Ethan Ringler, Federal Agent af te wisselen met een Luka. We kijken graag uit naar elk van die delen.