Geschreven door : David Steenhuyse - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

De Rode Ridder - 259: De slavin

De Rode Ridder - 259: De slavin

Het betere vertier

Allis zit Johan nog steeds achterna zonder dat de ridder dat aanvankelijk door heeft. Hij stuit in een zuiders bos op de pittige Ciaran, het slachtoffer van een mensenhandelaar. Zij is een slavin van Omero. Tot verbazing van Ciaran wil Johan Omero een lesje leren. In Carnea vindt Johan geen hulp bij de deken van de stad. Die heeft daar alle reden voor. Op de koop toe werd Allis op haar beurt verhandeld als slavin.

We hadden dit album willen overslaan als bespreking omdat we niet per se elk album van een reeks met meerdere albums per jaar hoeven te bespreken. Maar kijk, het beviel ons dan toch weer zo goed dat we ons aanhoudende enthousiasme opnieuw willen delen. Ook in het sprintnummer in plaats van een duurloop houdt Marc Legendre zich staande. Het verhaal is netjes afgerond met wat elementjes die in het volgende deel aan bod zullen komen, zoals Karel Biddeloo dit ook vaak toepaste. De Slavin is vooral een rechtoe rechtaan intrige zonder verdere poespas, een puur avontuur waar we ook weleens naar snakken, zelfs al zien we Johan ter wille van de intrige idiote acties uitvoeren zoals het ongedekt laten van zijn rug.

Net zo aangenaam zijn de tekeningen van Fabio Bono. Het is weer genieten van on-Vlaamsche bladschikkingen, wervelende perspectieven, stemmige zwartpartijen (waardoor zijn platen er ook in zwart-wit mooi uitzien) en het betere arceerwerk. Doe het hem maar eens na om honderdtwintig pagina's per jaar te tekenen zonder assistentie. Gekkenwerk. Ook zijn decors voor de Italiaans ogende stad Carnea ogen geweldig. Op dat gebied krijgt hij trouwens de volle ondersteuning van inkleurder Dimitri Fogolin die voor extra sfeer zorgt. Je voelt gewoon dat je in het zuiden zit. Je voelt bij het doorbladeren al dat dit album je het betere vertier zal leveren. En dat aanvoelen is inmiddels een constante geworden.