Geschreven door : Mario Stabel - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

De Prins en de Naaister

De Prins en de Naaister

Different worlds...

De Prins en de Naaister... Met zo'n titel durf je niet anders dan een sprookje te verwachten in de beste traditie van de gebroeders Grimm of Hans Christian Andersen en op de een of andere manier krijg je dat ook. De ouders van prins Sebastian doen namelijk verwoede pogingen om hun zoon uit te huwelijken aan de geslachtsrijpe deernen van de omliggende vorstendommen, tot groot ongenoegen van de prins/speelbal himself. Een voorspelbare insteek, maar dan komt de auteur met een heerlijke twist voor de dag! Het koninklijke paar weet immers niet dat de prins niks liever doet dan als dragqueen Lady Crystallia de wereld in te trekken! De luisterrijke jurken van naaistertje Frances doen hem hoge toppen scheren in de lokale jetsetfeestjes en algauw weten zowel de androgyne prins als zijn coupeuse heel wat aanhangers te verwerven. Maar hoe lang kunnen ze dit dubbelleven geheimhouden? Zijn ze bereid om de ander een plaats in de spotlights te gunnen? Wat moeten ze allemaal op het spel zetten? Wordt het naaistertje Meghan Markle-gewijs de deur van het paleis gewezen?

De Amerikaanse artieste Jen Wang is een goede vertelster en bouwt het verhaal op als ware het een patroon van een frivole avondjurk. Door haar verbale Singer overuren te laten draaien, maakt ze er een gelaagd verhaal van: geen zomers niemendalletje, maar een oogverblinde haute couture strapless cocktailjurk, ideaal om zowel de kritische schoonmama als de veeleisende baas te plezieren. Daarnaast hanteert ze een jeugdig frisse stijl en een fleurig kleurenpalet dat ons graag de rest van haar œuvre wil doen ontdekken. Hopelijk doet van Goor (een imprint van Het Spectrum die zich vooral richt tot de jeugdige doelgroep) ons binnen afzienbare tijd dit pleziertje!

Dit is dus een krachtig graphic novelletje geworden, dat wars van alle pretentie een verhaal met een twist presenteert dat een groot "van 7 tot 77"-publiek kan aanspreken.

En of er ook een passend happy end voorzien is? Dat laten we je met veel plezier zelf ontdekken...