Geschreven door : Kurt Vander Meeren - Categorieën : Signeersessie

Hec Leemans signeert Bakelandt - Integraal in De Poort op zaterdag 25 maart

Hec Leemans signeert Bakelandt - Integraal in De Poort op zaterdag 25 maart

Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat Hec Leemans komt signeren in DE POORT op zaterdag 25 maart van 14u tot 16u. Centraal staan de albums van Bakelandt - Integraal, maar uiteraard komen de kassuccessen als F.C. De Kampioenen en Vertongen en Co ook aan bod. Iedereen welkom!

Hec Leemans

Hec Leemans (Temse, °1950) vond al op jonge leeftijd zijn roeping als stripauteur. Al vanaf zijn tiende was hij bezig met het ontwikkelen van zijn ideeën. Hij kreeg zijn grafische opleiding aan de Dendermondse Academie voor Schone Kunsten.

Zijn eerste commerciële werk was een gagreeks rond Circus Maximus, die verscheen in het Nederlandse blad Eppo en later ook in Robbedoes en het Suske en Wiske weekblad. Hij vergaarde bekendheid met de reeks Bakelandt, gebaseerd op een historische Vlaamse roversbendeleider. Na de dood van schrijver Daniël Janssens nam Leemans naast de tekeningen ook de scenario’s ervan in handen. Daarna begon hij nog twee nieuwe reeksen, Nino en Kowalsky.

Leemans werd in 1977 bekroond met de Stripgidsprijs, (nu de Bronzen Adhemar) de hoogste onderscheiding voor stripauteurs in Vlaanderen.

Zijn grootste succes is echter F.C. De Kampioenen, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie op één. Hij kwam daarnaast ook met het idee voor een film rond de caféploeg en samen met Bart Cooreman, Johan Gevers en An Swartenbroekx pende hij een scenario neer. Tot op vandaag werkt hij samen met Wim Swerts, Luc Van Asten en tot voor kort met François Corteggiani die onlangs overleed, aan de spin-off reeks Vertongen & Co.

Bron: Standaard Uitgeverij

Hec Leemans is al sinds de jaren '90 een graag geziene klant in de winkel en vriend aan huis. Hij ontwierp mee onze allereerste klantenkaart waarop een afbeelding staat van klanten die de winkel binnen stappen. We zijn dan ook uitermate verheugd dat Hec inging op onze vraag om te signeren in onze winkel. 

Bibliografie

- Keizer Karel (1 deel)
- Kim (2 delen)
- W817 (26 delen)
- Kowalsky (2 delen)
- Nino (3 delen - 1 integraal)
- Bakelandt (96 delen - 10 integralen)
- F.C. De Kampioenen (122 delen)
- Vertongen & Co (38 delen)

Signeersessie op zaterdag 25 maart van 14u tot 16u

Kom langs op zaterdag 25 maart, koop een exemplaar van Bakelandt - Integraal-11 en laat het signeren door Hec. Ondertussen geniet je nog van een fijne babbel. Iedereen welkom!