Geschreven door : Mario Stabel - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

De killer - Integraal - NL - 3: Deel 3

De killer - Integraal - NL - 3: Deel 3

Een kevlarhart kan niet bloeden

De Killer zit nog altijd verstrikt in een kluwen van intriges. Ook al speelt hij al even met de gedachte om zijn Glock definitief aan de wilgen te hangen, politieke en financiële spelletjes staan zijn goeie voornemens steeds in de weg. Geleidelijk realiseert de man zich dat er in zijn leven nooit een plaats zal zijn voor de huisje-tuintje-boompje-droom, de ultieme betrachting van het gros van de wereldbevolking. Toch heb je er het raden naar wat de man precies voelt op het moment dat hij zijn latrelatie voorgoed achter zich laat en zich realiseert dat de kans klein is dat hij zijn zoontje ooit nog zal terugzien. Een kevlarhart kan niet bloeden.

Hoewel je door de monologue intérieur van het hoofdpersonage onbewust mee in de actie stapt en deelgenoot wordt van zijn dilemma's en twijfels, kun je je nooit van de indruk ontdoen dat hij zich al bij al zonder al te veel problemen neerlegt bij zijn rol op deze wereld. Zijn gekoketteer met allerhande filosofische citaten komt zo over als het verbaal equivalent van een kogelvrij vest. Nooit krijg je écht inkijk in zijn ziel, nooit zal hij écht het achterste van zijn tong laten zien. Zijn verwoede pogingen om ook de mens achter de moordmachine te tonen, verdwijnen in het staccato spervuur van zijn zoveelste dodelijke opdracht.

Met deze derde bundeling komt er een einde aan de avonturen van de Killer. Scenarist Matz en tekenaar Luc Jacamon toonden ons dertien delen lang de weg naar het avonturenverhaal zoals wij het graag lezen. XIII delen leesplezier, XIII delen topentertainment, XIII delen onversneden actie. En dan stoppen op een hoogtepunt! Het is niet elke reeks gegeven... (wink wink)