Geschreven door : Diederik Van De Velde - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

De Blauwbloezen - 60: Carte blanche voor een Blauwbloes

De Blauwbloezen - 60: Carte blanche voor een Blauwbloes

Oude getrouwen, boven alles

Bijna dag op dag vier jaar duurde die vermaledijde secessieoorlog die nu al meer dan veertig jaar het thema van deze sterkhouder van uitgeverij Dupuis vormt. Vernieuwend is de tandem Willy Lambil - Raoul Cauvin al lang niet meer, toch heeft het universum van beide heren iets vertrouwds dat je telkens weer met plezier doet terugkeren.

De inspirationele sofa van Raoul Cauvin, vertoont zeker en vast zijn gebruikssporen, maar ligt kennelijk nog steeds comfortabel. Dit album bewijst overigens dat teren op ervaring niet eens zo slecht hoeft te zijn. Het levert namelijk een luchtige, maar voldoende vermakelijke, trip down memory lane op. Niet het niveau van de oude klassiekers dus, maar wel afdoende als zestigste 'jubileum'.

Lambil blijft de man die als de beste een lege blik in de ogen van uitgebluste soldaten weet te toveren. Dat Cauvin intussen zijn rechten op de reeks heeft verkocht, blijkt niet te zijn blijven hangen bij de samenwerking tussen de auteurs. Het zijn brothers in arms net zoals hun geesteskinderen dat zijn, al moet ene Cornelius Chesterfield daar in dit album danig aan herinnerd worden.