Geschreven door : Kurt Vander Meeren - Categorieën : Folders - NL

Daedalus presenteert De Pluim-4

Daedalus presenteert De Pluim-4

Beste striplezer,

Wie mij een jaar geleden had verteld dat de wereld er op dit moment zou uitzien zoals hij eruitziet, ik zou hem voor gek hebben verklaard. Maar in tegenstelling tot in strips, kan je in de werkelijkheid de tijd niet terugdraaien… gelukkig zijn er voldoende fraaie stripwerelden om in te verdwalen, en die stellen we in deze nieuwe De Pluim graag aan je voor.

In De verloren tijden vaagt Jérôme Le Gris in het jaar 1000 de hele wereld van de kaart. We volgen de Moòr-clan in hun poging om de draad van het leven weer op te pikken, millennia later… maar kan de mens zichzelf heruitvinden? In een wereld waarin de nazi’s de oorlog hebben gewonnen, droomt Hitler van een Space Reich en bindt hij de strijd om de ruimte aan met de Verenigde Staten. Alweer zo’n schitterend verhaal van de makers van Wunderwaffen.

Heel wat dichter bij de realiteit loopt het verhaal van De gebroeders Rubinstein, waarvan het langverwachte derde deel verschijnt.

Een personage dat mij onmiddellijk terug naar mijn jeugd katapulteert, is Bob Morane. Dat de held van alle tijden neerstrijkt bij Uitgeverij Daedalus vind ik dan ook een ongelooflijke eer. In De 100 demonen van de Gele Schaduw neemt hij het meteen op tegen zijn meest iconische vijand, en voor De Pluim strikten we ook Christophe Bec, die vertelt over zijn Bob Morane.

Met Gino Bartali strijkt ook een wielerheld van vervlogen tijden neer in onze De Pluim. Hoe hij zowel op als naast de fiets een gentleman en held was, maakt hem een nog interessantere figuur. Door de manier waarop Lorena Canottiere de Italiaanse kampioen tot leven brengt, wordt het album een van de hoogtepunten van ons stripjaar. Een album voor de fijnproever.

Als ik door onze De Pluim blader, sta ik verteld van al die mooie dingen, al die strips waar ik ook naar zou grijpen als ik in een stripwinkel kwam: De onderzoeken van Machiavelli, het prachtige De pin-up van de B-24, een verhaal dat we meteen als integrale uitbrengen, maar ook in twee aparte softcovers. In de collectie Plankgas maken we tijd voor de geschiedenis van Renault, toch een absolute grootheid in de autowereld. Tegelijk razen de motoren verder in het vierde deel in de reeks De 24 Uren van Le Mans.

Zo zie je meteen dat er deze keer écht voor elk wat wils is.

Veel leesplezier,

Luk
uitgever

Klik hier om de Pluim 4 als pdf te raadplegen/downloaden