Geschreven door : Kurt Vander Meeren - Categorieën : Signeersessie

Claus Scholz signeert Bravados in De Poort op zaterdag 24 februari

Claus Scholz signeert Bravados in De Poort op zaterdag 24 februari

Met gepaste trots kunnen we aankondigen dat Claus Scholz komt signeren in DE POORT op zaterdag 24 februari van 14u tot 16u. Centraal staat de dan pas verschenen western one shot Bravados.

Tegelijk zal Hec Leemans de reeks Bakelandt - Integraal signeren. Twee Vlaamse stripreuzen dus tegelijk in DE POORT! Iedereen welkom.


Claus Scholz

Claus D. Scholz is een Duitse striptekenaar, geboren op 13 mei 19491. Hij begon zijn carrière als etalagedecorateur in Wolfsburg in 1965, maar verhuisde in 1972 naar Antwerpen om zijn diensten aan te bieden aan Willy Vandersteen. Vandersteen had op dat moment niemand nodig, maar wees hem door naar Frank Sels, die tot 1966 zorgde voor de inkting van De Rode Ridder. Samen met Sels maakte Scholz de stripreeks Zilverpijl voor de Duitse markt. Ze schreven in zeven jaar 194 verhalen. Scholz schreef zelf ongeveer 50 scenario’s en zorgde voor de inkting.

In 1979 tekende Scholz voor het weekblad Kuifje zes korte verhalen en illustraties voor enkele stripreeksen zoals Vlammende Speer, Lasso en Chick Bill. Scholz tekende voor het Duitse Marvel Comics in die periode meer dan 150 covers en verschillende televisie- en filmsatires.

Begin jaren '80 kwam Scholz bij Studio Vandersteen terecht en hielp mee aan een 30-tal Bessy-verhalen (schetsen en inkten) en bewerkte hij een zevental Karl May-verhalen. In 1983 verschenen van zijn eigen hand vier korte verhalen van de stripfiguur James Leigh voor het striptijdschrift Robbedoes en later (in 1989) een lang verhaal voor het Suske en Wiske - Familiestripboek.

Voor de Zuid-Nederlandse Uitgeverij verzorgde Scholz tussen 1985 en 1995 illustratiewerk voor met name kleur-, plak- en knutselboeken van Disney. Vanaf 1986 werkte Scholz mee aan de stripreeks Bakelandt. Ook schreef hij nog enkele korte verhalen voor het meisjes-weekblad Tina.

Vanaf 2005 tekent Scholz, na het overlijden van Karel Biddeloo, de nieuwe verhalen van de stripreeks De Rode Ridder, waarvoor Martin Lodewijk de scenario’s schrijft. Het eerste verhaal van hun hand was De grot van de beer (album 207). Vanaf 2009 schreef én tekende hij verschillende albums uit de genoemde reeks: De spiegeldemon (nr. 221), De furiën (225), De verborgen vesting (228), De vreemdeling (229), De amazones (230) en Duivelsmist (232).

Bron: Standaard Uitgeverij en Wikipedia

Bravados

Gloednieuw westernverhaal door Claus D. Scholz, de vorige tekenaar van De Rode Ridder. Het album verschijnt in zowel softcover als hardcover met telkens een andere inkleuring van de cover. Het verhaal zelf is in zwart-wit. Bij de hardcover hoort een gesigneerde prent. Na het verhaal zijn enkele gags van een ouder westernproject van Claus gebundeld.

De hardcover is een gelimiteerde uitgave met ex libris en krijgt een alternatieve coverprent.

Naast het nieuwe album (sc/hc) zal er enkel tijdens de signeersessie exclusief een mapje met 12 gesigneerde prenten te koop zijn. De oplage hiervan is slechts 60 exemplaren. Aangekondigde verkoopprijs: 49,95 euro.

Signeersessie op zaterdag 24 februari van 14u tot 16u

Kom langs op zaterdag 24 februari, koop een exemplaar van Bravados en laat het signeren door Claus. Ondertussen geniet je nog van een fijne babbel. Iedereen welkom!

Enkel tijdens de signeersessie zullen enkele exclusieve items te koop zijn:

- Portfolio met 12 gesigneerde prenten. Oplage: 60 ex. Verkoopprijs: 49,95 euro.
- Originele prenten. Verkoopprijs: 125 euro/prent.

OPM. Claus D. Scholz zal enkel Bravados signeren.