Geschreven door : Dai Heinen - Categorieën : Reviews De Stripspeciaalzaak

Buck Danny Classic - 6: Rood alarm

Buck Danny Classic - 6: Rood alarm

Tegenstandermoeheid

Wat moet je doen als je in de sneeuw wordt achtervolgd door geheim agenten, militairen en herdershonden? Heel eenvoudig, de eerste toevallig opduikende motorrijder overmeesteren en wegrijden. Behalve deze daad zijn er nog wel meer toevalligheden die altijd in het voordeel van Buck Danny uitvallen. Hoe makkelijk komt Buck een geheime basis binnen en waarom wordt Lady X weer opgevoerd? Verwacht dus geen hoogstaande spionagethriller dit keer, maar wel een aangenaam poosje leesvermaak. Niet te veel verwachten, lekker verstand op nul. Als je dit aanhoudt, heb je ook nu plezier voor je stripgeld.

Toch zou het fijn zijn als behalve de eeuwige Lady X er ook andere sterke tegenstanders worden geïntroduceerd in de wereld van Buck en zijn collega-striphelden. En dan bedoelen we een meer structurele tegenstander dan een Russische generaal die na twee albums met zijn eigen toestel ten onder vliegt. Bij Blake en Mortimer vonden we Voronov een verademing, eindelijk iemand anders dan Olrik. Deze tegenstander moeheid beginnen we nu ook te krijgen bij Lady X.

Na zes albums komt er een einde aan de samenwerking tussen tekenaar Jean-Michel Arroyo en de scenaristen Frédéric Marniquet en Frédéric Zumbiehl. Arroyo is bedankt voor bewezen diensten na aanhoudende kritiek en scenarist Yann kan zijn vliegtuigpassie verder gaan vertellen.

Naar verluidt gaat Yann zich richten op de jeugd van Buck Danny en de Pacifische oorlog in het volgende tweeluik. We zijn benieuwd en hopen stiekem op een cameo van Angela McCloud uit Angel Wings.