Geschreven door : Rik Rosseeuw - Categorieën : Folders - NL

BM Mag #34 beschikbaar als PDF

BM Mag #34 beschikbaar als PDF

Beste stripliefhebber,

Het striplandschap is als New York, vol wolkenkrabbers en landmarks die je gezien (of in deze gelezen) moet hebben. Een gids, liefst een local, brengt je er in een goedgevulde bus zo naartoe. Maar net door een andere weg te kiezen, weg van de landmarks, kom je zo nu en dan een klein boetiekje tegen, een gezellig parkje, een pareltje.

In Bootblack duikt Mikaël diep de New Yorkse onderwereld in, ver van de hoge wolkenkrabbers en het leven van de rich and famous. Altenberg – of kortweg Al – is een weesjongen die in de straten van New York de kost verdient als schoenenpoetser. Hij loopt er heel wat gespuis maar ook de liefde tegen het lijf, en droomt van een beter leven. Al snel beseft hij dat het leven vaak een teleurstelling is.

Dat het leven een dagelijkse worsteling is, dat weet ook Marco. Zijn verhaal is er een van ups en downs. Maar door elke dag de strijd aan te gaan, beseft hij dat je toch heel wat kunt bereiken. Larcenets De dagelijkse worsteling – verzameld in een prachtige integrale – is hoopgevend, aangrijpend, en wordt niet voor niets als een van de beste stripverhalen ooit beschouwd. Een echte klassieker.

Dan loopt het leven van Yasmina toch wat meer op rolletjes. Nu koken en tuinieren deel uitmaken van het lessenrooster, heeft ze haar doel bereikt... Toch? Niet dus! Haar medeleerlingen zijn allesbehalve geïnteresseerd in de nieuwe materie en daarbovenop moet ze samenwerken met mevrouw Beulings, de tiran van de keuken. Hmm, dat recept van Wauter Mannaert smaakt naar meer!

Jelle De Beule – bekend van onder meer Neveneffecten, De ideale wereld, Callboys – zet zijn eerste stappen in de stripwereld. Aan zijn brein ontsproot het idee om een belastingcontroleur op Jommeke af te sturen in Jommeke in de knel én de penarie (met accentje op de ‘e’). Jommeke betaalde immers nog geen belastingen op alle schatten die hij in zijn rijke stripcarrière al heeft gevonden. De gevolgen kun je al raden...

Hoeveel belastingen de Winczlavs moeten betalen op hun fortuin is ons bij het ter perse gaan niet bekend, maar dankzij Jean Van Hamme en Philippe Berthet komen we wel te weten hoe de voorouders van Largo Winch met bloed, zweet en tranen hun fortuin hebben vergaard. In het eerste deel voel je meteen dat de weg naar de rijkdom allesbehalve over rozen loopt.

Ook Lucky Luke gaat het niet voor de wind. In het nieuwe album van Matthieu Bonhomme is hij Wanted!. Na De moordenaar van Lucky Luke is Bonhomme niet aan zijn proefstuk toe. Ook nu slaagt hij er weer in het universum van Lucky Luke op zijn kop te zetten. Onze poor (en niet zo) lonesome cowboy krijgt te maken met een drietal aantrekkelijke juffrouwen, die hem even graag in de cel als in hun bed zien belanden... Het gaat in elk geval weer stuiven in het Wilde Westen!

En dit zijn maar een paar van de nieuwigheden die we aan jullie willen voorstellen!

Veel leesplezier,

Kim Sanders
Uitgeefster strips

>> Klik hier om deze folder als pdf te raadplegen/downloaden